14 Kasım 2008 Cuma

Kızım ve Anneannesi

Anneanne ve torun ilişkileri nasıl olur bilmem ama bizimkiler oldukça komikler. Eskiden Başak hanım ilk doğduğu zamanlarda fazla birbirlerine yaklazmalardı. Tabii bizim bebeğimizin annemin yanına gitmesi kolay değildi ve annem de biraz yaşlı olduğu için onu kucağına falan almaya çekinirdi. Bende onları yanyana yatırarak anneme nöbet çizelgesi verirdim, ki annem başarı ıle tamamlardı nöbetlerini.


Daha sonraları ona sallama görevleri vermeye başlayarak annemin yetki alanlarını biraz daha genişlettim. Kucağına yine almaya korkardı ama biraz daha sık almaya başladığı söylenebilir. Az tut kucagında da bende anakucağını alıp geleyim gibi cümleler işe yarardı.


Eee benim kuzum da çabuk büyümeye devam etti ve yürüme işinden sonra ilk iş tırmanmalara başladı ve annem o zaman artık kurtulamadı, çünkü artık hanım kendisi anneannesinin kucağına çıkmaya başladı. O günden sonrada aralarındaki oyunlar daha canlanmaya başladı ve annemim bağıracam şimdi imdat gibi çığlıkları daha çok duyulur olmaya başladı.






Şimdi aralarında ki uyum çok daha güzel. Kavgaları, annemin uffflamaları, kahkahaları, oyunları arasında bende günlük işlerimi halledebiliyorum. İkisede çılgın, ikiside yaramaz, ikiside uslu….

İYİKİ VARSIN ANNEM

1 yorum:

Adsız dedi ki...

banucuğum sayfanı ve resimlerini çok beğendim elıne sağlık bu güzel yazılarının devamını bekleriz başarılar süheyla kızılkaya